З чого ж складається український бензин? Розвінчуємо міфи.

Развенчиваем мифы о бензине

Багато водіїв скаржаться на якість нинішнього бензину. Мовляв, присадки, що входять до складу згубно впливають на старі двигуни. Чи так це насправді?
Вирішальну роль в цьому питанні важливо віддати не октановим числом, а наявності миючих засобів і домішок.
За допомогою бензину, яким заправляються всі водії, можна ефективно очищати двигун авто від застарілих, сажістих відкладень.
Експерти кажуть, що український АІ-95 займає 91-е місце в США. І це твердження вірне, так як один і той же паливо може характеризуватися різним октановим числом.
Було виявлено, що в країнах Європи RON бензину, який отримали за допомогою досліджень, використовується для диференціації типу палива, але в Канаді і США вивчається середнє значення між цим методом і двигуном. Тому наш АІ-95 – це аналог американського АКІ-91.

Черговий міф, що при змішуванні бензину з іншим октановим числом з’являється той, у якого показник вище. Так як показник щільності у них однаковий, то відбувається просте змішування. Що стосується падіння споживання імпортного бензину, то експерти і це назвали лише вигадками.
Українське паливо за стандартами має 5 клас і якщо заправляти машину на фірмових СТО, а не на «лівих» станціях, різниці у витраті не буде.
Навіть на крутих заправках паливо може не відповідати європейським стандартом якості.
Вважають, що сезонним може бути тільки дизельне паливо, але це не так. Бензин поділяють на кілька класів, які в свою чергу діляться на літні, зимові та міжсезонні.
Ще один популярний міф про зростання динаміки при заправках високооктанових паливом. Двигун відкалібрований під певний октанове число, тому не потрібно сподіватися, що малопотужне авто, заправлене «сотим» бензином, перетвориться в «гоночний болід».

Якщо у вас проблеми з вашим авто, це сталось внаслідок проблем в неякісному бензині? Подивіться відео від експерта, як можна визначити бензин поганої якості. А якщо і це не допоможе, то ми викупимо ваше старе авто і у вас з’явиться можливість купити нове!

Автор: Сергей Филатов

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.