Автомобіль 2019 року. Який же він?

avtomobil-goda-2019

Щорічно в одному з нью-йоркських автосалонів проходить конкурс World Car of the Year (Світовий автомобіль року). У трьох номінаціях виграв британський електрокар.

Всього в конкурсі 6 номінацій. Вперше за п’ятнадцять років існування конкурсу три титули дісталися одному кандидату. Шорт-лист переможців на головний титул вміщував в себе Volvo S60 / V60 і два електромобіля Audi e-tron і Jaguar I-Pace. Звання всесвітнього автомобіля 2019 року дісталося позашляховику електрокару з Великобританії.

З інших номінацій …

Номінацію «Кращий представницький автомобіль» отримала марка Ауді, а саме, – модель А7, величезний хетчбек. «Кращий міський автомобіль» журі визнало Suzuki Jimny. А ось найкращим спортивним автомобілем визнали McLaren 720S.

Які ж ще номінації дісталися «жирному» британцеві Jaguar I-Pace? Даний автомобіль журі нагородила титулом як «Найбільш зелений автомобіль 2019» і також нагородила за найкращий дизайн.

Ще в березні місяці проходив європейський конкурс автомобіля року, де Jaguar також отримав звання «автомобіль року». Модель I-Pace змагалася в основному з бензиновими суперниками.

Головний дизайнер електрокара Jaguar Ієн Каллум після такого тріумфу назвав такий переможний фурор своєю церемонією «Оскар».

Членами журі міжнародного конкурсу «World Car of the Year» були 86 журналістів в світі автомобілів з 24-х країн світу.

Автор: Сергей Филатов