ДАІ ОТРИМАЛО НОВІ ІНСТРУКЦІЇ ДЛЯ ЗУПИНКИ АВТО І НАКЛАДАННЯ ШТРАФІВ.

ГАИ ПОЛУЧИЛО НОВЫЕ ИНСТРУКЦИИ ДЛЯ ОСТАНОВКИ АВТО И НАЛОЖЕНИЯ ШТРАФОВ.

Даішники отримали нову інструкцію, тепер підстав, щоб вказати водієві жезлом у бік правого узбіччя стало більше.

При цьому 2 пункту – про відсутність знаків або їх нечитаності – поєднали в один і конкретизували: тепер інспектор повинен побачити букви і цифри на номері з дистанції не менше 20 м, інакше він зупиняє і штрафує (170-255 грн), повідомляє газета Сегодня.

Також додано два нові пункти: вас зупинять, якщо стан машини (розбите або в тріщинах вітрове скло) або зафіксований на ній вантаж створюють небезпеку. Інші причини зупинки авто залишилися колишніми (порушення ПДР, невпевнене управління машиною, тех. Несправність та інші), повідомляє видання.

І ще одне ноу-хау від ДАІ. Голова прес-служби ДАІ МВС України Ніна Хмелевська повідомила, що інспектора тепер можуть працювати з «Візирями» не тільки з авто, на якому є напис «ДАI» і мигалка, але і на звичайних жигулях з синіми міліцейськими номерами (побачити їх можна лише з ближньої дистанції). Ще інспектора мають право робити знімок порушення (наприклад, як машина перетинає подвійну осьову або їде на червоне світло) – це може фігурувати додатковим доказом в суді.

У той же час вона спростувала інформацію про те, що тепер інспектор може без підстави зупинити будь-яке авто і зажадати, щоб в машині обов’язково була автомобільна аптечка або вогнегасник, а за їх відсутність виписати штраф.

«Здобич» даішників при прихованій зйомці стане більше, адже автомобіль ДАІ з мигалкою помітно здалека, а інспектора з «Візиром» біля звичайної машини порушник може і не помітити. Йому буде важче пригадати, де було порушення, і означає, зменшується ймовірність опротестувати штраф в суді », – говорить юрист Василь Мірошниченко.

Якщо Вас зупинили “по справі” і призначили штраф, але немає грошей заплатити за нього, ви в будь-який момент можете з телефону або комп’ютера взяти кредит під 0 відсотків на карту за 10-15 хвилин.

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.