Зміни в правилах дорожнього руху. Знаки, розмітки та ін.

правила ДД

В останніх числах вересня на засіданнях Кабміну обговорювалися зміни в правилах поведінки на дорогах для українців. Частина з запропонованого депутатами була схвалена. В основному, стосуються «нововведення» велосипедистів, їх руху. Також з’явилися нові дорожні знаки та розмітка.

Дорожні позначення

У ПДР внесені доповнення з приводу позначення житлових зон, велосипедних і пішохідних доріжок, населених пунктів, ж/д переїздів, місць дозволених стоянок, поворотів, напрямки.

Змінено позначення заборони на рух транспортних засобів, заборони виїзду на смугу руху для маршруток. По-іншому буде «зображуватися» пішохідний перехід по діагоналі, кінець населеного пункту, тунель, шиномонтаж, евакуатор і ін. Розмітка з’явиться перед «лежачим поліцейським» і піднятими пішохідними переходами (це викликало найбільшу кількість скарг від автомобілістів).

Також буде видно здалеку наближається кільцеву «розв’язку», виходи з шкільних і дитсадівських територій, місця парковок вздовж дороги.

Важливо. Існуюча вертикальна розмітка буде доповнена яскравою жовто-червоною.

Ситуації  на дорогах

Нагадаємо вам історію березня цього року про оштрафували судом співробітника поліції. Позивач (водій автомобіля) звернувся з позовом, в якому вказав, що його абсолютно незаконно оштрафували на 340 грн за порушення ПДР. Нібито водій, наблизившись до переходу, не знизив швидкість і не пропустив пішохода.

Однак, сам водій стверджував зворотне. Він вказав в своєму позові, що знизив швидкість, оцінив обстановку і проїхав перехід. А пішохід ступив на нього, коли водій вже майже подолав «розмітку». Тому, за словами автовласника, виписувати йому штраф співробітник ДАІ не мав права.

Суд розглянув скаргу. І … прийняв рішення на користь позивача. Камери відеоспостереження зафіксували подію.

Однак, відділення поліції, отримавши рішення суду, вирішило його оскаржити і подало зворотний позов, стверджуючи, що їх співробітник діяв в межах своїх повноважень і не порушував правила.

Здавалося б, проста справа розглядало три судових інстанції. Три!!! Результат наступний. Співробітник поліції привернув водія до штрафу на підставі особистих припущень.

Штраф водієві скасували. Але і поліцейського не покарали, сказавши, що діяв він у рамках закону. Ось така спірна ситуація.

Пішоходам нагадаємо про уважність не лише на переходах, але і вже при наближенні до них, а водіям про необхідність знижувати швидкість. Правила правилами, але все ситуації передбачити і прописати в законі неможливо

 

1 Комментарий

  1. Наталія сказав:

    Нарешті! Хоча б ще діяли ті зміни.Було б взагали чудово!

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.