МАСЛЯНИЙ АБО ГАЗОВИЙ? ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ АМОРТИЗАТОР.

МАСЛЯНЫЙ ИЛИ ГАЗОВЫЙ? КАК ПРАВИЛЬНО ВЫБРАТЬ АМОРТИЗАТОР.

Всі власники автомобілів повинні знати, що амортизатори через деякий проміжок часу виходять з ладу, і далі продовжувати експлуатацію авто стає дуже небезпечно, тому їх необхідно вчасно замінити. А ось замінити на що конкретно? Ми і спробуємо визначити який все ж вибрати. Ринок автозапчастин рясніє різними пропозиціями, і для того, щоб правильно вибрати стійки, ми повинні володіти хоча б мінімальними знаннями.

Гідравлічні, або ще як їх називають Масляні, амортизатори служать для зведення до мінімуму коливань кузова і автомобіля в цілому при русі, сконструйовані таким чином, що при стисненні або розтягуванні гасять коливання авто. Такий ефект досягається завдяки наповненою маслом гільзі амортизатора, яка і створює опір штоку. Конструкція масляного амортизатора являє собою поршень на штоку, циліндр, компенсаційну камеру, де всередині знаходиться масло, і спрямовуюча втулка. Проблемою в експлуатації таких стійок є присутність повітряно-масляної суміші в циліндрі стійки, яка зводить до мінімуму роботу амортизатора при малій кількості повітря в циліндрі, а при надлишку повітря стійка стає дуже м’яка і не завжди справляється з поставленим завданням. Ще додамо, що при тривалій експлуатації авто в циліндрі стійки відбувається нагрів масла, за рахунок чого властивості масла погіршуються, і ефективність роботи стійок значно знижується.

При експлуатації таких стійок потрібно дотримуватися плавного режиму їзди, особливо якщо дорога має вибоїни та нерівності, щоб уникнути можливого змішування масла з повітрям (так званого запінення), що зрозуміло несприятливо позначиться на їх роботі.

Тепер давайте ознайомимося з газонаповненими амортизаторами, вони досить недавно з’явилися в продажу на авторинках києва, і миттєво завоювали довіру у автолюбителів. Принципова відмінність ці стійок в присутності компенсаційної камери з газом під тиском. При їх використанні скорочується гальмівний шлях, вони набагато якісніше, порівняно з олійними, справляються з нерівностями на дорогах, менш відчутні проблеми з нагріванням, а довговічність в кілька разів вище. Але і тут не все як солодко як нам може здатися на перший погляд, газові амортизатори набагато жорсткіше масляних, враховуючи покриття наших доріг, знос деталей ходової частини відбувається набагато швидше, та й ціна помітно відрізняється.

На закінчення, ми може зробити висновок, що основну роль при виборі амортизаторів грає як якість дорожнього покриття, де і будемо їздити, так і стиль їзди водія.

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.