Нові правила проходження технічного огляду та здачі на права з травня

подготовка к путешествию

На початку травня закінчується період розмитнення автомобілів на європейських номерах. До 1 травня водії можуть розмитнити машини без штрафів.

Так само, з 1 травня змінюються правила техогляду. Про це повідомила прес-служба МВС.

Повідомляють, що поки нововведення торкнуться тільки вантажних і пасажирських перевезень. Але Міністерство внутрішніх справ планує до 2020 року розширити нові правила і на всіх учасників дорожнього руху.

Законопроект від МВС вже зареєстрований у Верховній Раді і розглядається комісіями. Уточнюють, що розширять перелік обов’язкових полів при ході технічного огляду.

У законопроекті також торкнулися і водійських прав. Хочуть розширити категорію «А» для легкових автомобілів на кілька категорій залежно від потужності машини. Так само, права доведеться отримувати і водіям електробайк.

 Термін дії прав будуть скорочувати до 15 років, а для водіїв вантажівок до 5.

Зміни торкнутися і штрафів. А саме штрафів за порушення митного законодавства. Власникам нерозмитнених евроблях потрапить. Навіть якщо ви не користуєтеся автомобілем. Так штрафувати почнуть з 23 травня цього року.

Зараз відомо, будуть штрафувати за нерозмитнений автомобіль. Якщо авто побуває на території від 10 діб до 20, штраф буде 17 тисяч гривень.

Якщо автомобіль більше 20 діб на території – 85 тисяч. За останні 30 днів, штраф складе 170 тисяч гривень. Можуть забрати транспорт за рішенням суду.

Автомобілі будуть відслідковувати по базі.

Автор: Сергей Филатов