Ломбарди збільшили обсяг кредитування

Ломбарды увеличили объем кредитования

Національна комісія фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) надала звіт за 1 квартал 2019 року про діяльності ломбардів в Україні.

У підсумку за 1 квартал, який дійсний на 31 березня 2019 року нарахували 351 ломбард і 6110 їхніх відокремлених підрозділах, які зареєстровані в Державному реєстрі фінансових установ. Найбільше ломбардних кредитних організацій в Києві та Київській області, їх частка в загальній кількості становить 25%, далі за кількістю установ займає Дніпропетровська область з 15% і Донецька область з 11% відповідно, від загальної кількості ломбардів в Україні.

Основним заставним майном для отримання мікрокредиту залишається ювелірних виробів з дорогоцінних металів і каменів. Вони вважаються більш легко реалізованих майном. Далі йде кредит під заставу автомобіля та кредити під заставу нерухомості, але вони розраховані на позику великої суми.

На сьогоднішній день, згодна зі звітом, ломбарди залишаються найбільш стабільними і лояльними фінансовими інститутами у нас в країні для фізичних осіб з видачі мікропозик і короткострокових кредитів. Банки більше орієнтовані на юридичні особи та велике кредитування і займають іншу нішу.

Автор: Сергей Филатов