Уряд підготувався до фото-відеофіксації на дорогах

Правительство подготовилось к фото-видеофиксации на дорогах

Голова Головного сервісного центру МВС України Владислав Крикліл повідомив, що незабаром система по фото і відеофіксації порушень на дорогах буде запущена.

Понад півроку проводилася підготовка для початку роботи системи. Повідомляється, що буде встановлено 1 776 камер: на дорогах місцевого значення встановлять +1187 камер, а на дорогах державного значення – 586.

У березні 2019 почне роботу в тестовому режимі Центр фото-відеофіксації порушень. До цього моменту проводився тестові роботи системи і поліцейські вже встигли зафіксувати близько 15 тисяч адміністративних порушень і зафіксували приблизно 350 тисяч ситуацій, в яких помічені знаки порушень. Але хочемо зазначити, що це тільки тестові постанови.

Для повноцінної роботи даної системи потрібно ще налаштувати роботу взаємообміну інформацією майбутнього центру фото-відеофіксації з Укрпоштою і отримати атестат КСЗІ та Автоматизованої системи обробки зв’язку від Держспецзв’язку.

Завдяки внесеним недавно змін до Бюджетного кодексу України, кошти за оплату штрафом будуть розподілятися наступним чином: 50% від штрафу буде йти в казну, 30% до власників доріг і 20% до Міністерства внутрішніх справ і Нацполіцію.

Автор: Сергей Филатов