ОЗНАКИ ПОФАРБОВАНОГО АВТОМОБІЛЯ

Признаки крашеного автомобиля

Найчастіше, продавці вживаних автомобілів запевняють покупця, що машина просто в найкращому стані, без подряпин і пошкоджень. Як же візуально визначити битий або перефарбований автомобіль без спеціальних приладів?

Є кілька лазівок, з якими ми з Вами поділимося.

Звертайте увагу на нерівномірність покриття кузова, так названа – шагрень. Це особливий ознака який з’являється після пульверизації фарби на поверхню. Хочемо зазначити, що навіть на автомобілі з салону є шагрень, і у кожного типу фарби свій рівень нерівномірності.

Деталі

Перефарбовані деталі легко визначити саме по шагрені, так як у працівників станції тех.обслуживания немає можливості придбати заводську фарбу. Але тут діє також людський фактор, так як на виробництві автомобілів фарбування автоматизована. Щоб наблизити забарвлення до заводської, фахівці застосовують шліфування й полірування пофарбованої поверхні. Зайве гладке покриття відблиски досить відрізняються від «рідного» відблисками і відблиском, що і видає різницю.

Тон кузова

На фарбування так само може вказувати різниця в тонах у деталей кузова. Навіть дрібні деталі можна помітити в 5-10 метрах від автомобіля при хорошому освітленні. Оглядайте дверцята і крило з різних ракурсів. Якщо ви помітили недовірливу частина, погляньте в невеликому радіусі від нього. Одиниці хороших фахівців в колористиці, які зможуть ідеально підібрати схожий з рідним колір. Через розбіжності відтінків – це ідеальний метод щоб виявити фарбування.

Тонкощі

До того ж, фарбування може здати просто пил, що осів на свіжу фарбу. Як відомо, в середньої автомайстерні завжди є надлишок пилу. Але це не надійний варіант, так як кузов можуть відполірувати і відшліфувати до ідеального стану без порошинки.

Биті частини кузова

Що ж стосується виявлення битих частин кузова, вам може стати в нагоді толщиномер. За ціною дорогий, але він допоможе вам визначити товщину вм’ятини на пластикових і алюмінієвих деталях. На замітку: ви можете орендувати толщиномер на добу або купити дешевший, але він не впорається з встановленням товщини. Альтернативою може бути магніт, якщо кузов автомобіля зі сталі.

Не відмовляйтеся від покупки фарбованого автомобіля, якщо збиток незначний – це тільки привід поторгуватися в ціні!

Автор: Сергей Филатов