Проект скасування франшизи по автоцивілці і збільшення страхових виплат в 100 разів

proekt-otmeni-franshizi

Депутати зареєстрували законопроект №10196 у Верховній Раді. Проект про зміни в страхуванні цивільної відповідальності власників автомобілів.

За словами депутатів, які внесли законопроект, дані зміни допоможуть кардинально поміняти умови. Умови стосуються обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспортного засобу.

Цей проект розроблений спеціально для того, щоб вивести український ринок страхування на європейські стандарти. Початковий акцент роблять на збільшення виплат за страховими випадками.

Хочуть за нанесення шкоди здоров’ю та життю збільшити виплату до одного мільйона до 2020 року, з нинішніх 200 тисяч гривень. Далі, до 2025 року збільшити поступово до 20 мільйонів.

А ось збиток майну поетапно до 100 тисяч, потім до 500 тис. І так до 8 млн. Передбачено і пропорційне збільшення максимальних виплат за страховими випадками. І відзначають, що не враховувати кількість зазнав і суми заданого матеріального збитку.

З нововведень хочуть ввести систему обов’язкового прямого врегулювання страхових випадків. Це стосується відшкодування компанією збитків потерпілому, в якій той був застрахований. А чи не страховою компанією винного.

Позитивним моментом в цьому законопроекті також є і зменшення терміну виплат, з 60 днів до 10. Передбачено й штрафні санкції за недотримання термінів виплат.

Автори законопроекту стверджують, що нововведення не вплинуть на вартість страхових внесків. Так само надійшла пропозиція на закріплення положення про електронну форму як основу для договорів ОСАГО.

Автор: Сергей Филатов