TESLA ПРЕЗЕНТУВАВ НОВИЙ ЕЛЕКТРОКАР MODEL Y

Tesla презентовал новый электрокар Model Y

У США в ніч з 14 на 15 березня компанія Tesla презентувала новий електричний кросовер Model Y.

Раніше повідомлялося, що дана модель буде найбюджетніша. Але як і з Model 3, дешеву версію якої випустили на ринок через рік, тут очікується та сама ситуація. Продаж компактного електро-кросовера планують на весну наступного року. Ціни на Model Y будуть від 47 до 60 тисяч доларів, в залежності від комплектації. Бюджетна модифікація Standard Range очікується на ринку не раніше 2021 року по вартості 39 тисяч у.о ..

І так, новенький кросовер від Тесли в стандартній комплектації оснащений заднім приводом. Розігнатися до 100 можна буде за 5.9 секунд, а проїхати на одному заряді батареї до 370 км. Максимальна швидкість складе 193 км / год.

Навесні 2020 року вийде модифікація Long Range з запасом ходу в 480 км, розгоном в 5.5 секунд і з максимальною швидкістю в 2010 км / год. Але і ціна такої версії буде за 47 тис. Доларів. Вартість повнопривідного кросовера становитиме 51 тисячу, а й розгін до сотні вже становитиме 4.8 с., Запас ходу від однієї батареї буде 451 км, а межа швидкості 217 км / год.

Електрокар вищого рангу версії Performance, вартість якого становить 60 тис. Дол., Зможе розігнатися з місця за 3.5 секунд до сотні. Максимальна швидкість становитиме 241 км / год.

Відзначимо, що новий кросовер більше схожий з седаном Tesla Model 3, ніж з кросовером Model X.

Автор: Сергей Филатов