Україна приєдналася до міжнародного депозитарію

ukraina-prisoedinilas-k-mehdynarodnomy-depozitariu

Clearsteam – міжнародний депозитарій цінних паперів 13 березня підписали договір про спільну роботу.

Національний банк України і Clearsteam підписали договір про кореспондентські відносини щоб надалі відкрити рахунок цінних паперів в депозитарії в Нацбанку. Про це повідомили представники міжнародного депозитарію.

Так названий «лінк» є головним етапом між Clearsteam і НБУ, адже Україна вперше вступає в співпрацю з міжнародним депозитарієм цінних паперів. Така співпраця спростить іноземним вкладникам доступ до ринку цінних паперів України. Здебільшого це стосується облігацій внутрішньодержавного позики. Зменшити транзакційні витрати і заощадить час майбутніх інвесторів на проведення операцій допоможе система ICSD. Уточнюють, що розрахунки за внутрішньодержавними облігаціями позики будуть проходити в національній валюті – українській гривні.

Близько трьох років йшла двостороння підготовка до підписання договору. У компанії Clearsteam вже підготували майбутню модель доступу до облігацій внутрішньої державної позики. Інтеграція України до міжнародного ринку капіталу вже відбувається в прискореному режимі. У найближчі дні, будуть запущені спільні проекти.

Співпраця з Clearsteam зробить більш привабливим і легко реалізованих український ринок цінних паперів. За рахунок напливу іноземного капіталу в економіку України, в країні буде більше фінансова стабільність. Кореспондентські відносини між НБУ і Clearsteam має допомогти вирівняти економіку країни.

Автор: Сергей Филатов