ЯК БАГАТО ЧАСУ ПОСЯДЕ ВИПЛАТА СТРАХОВОГО ВІДШКОДУВАННЯ

КАК МНОГО ВРЕМЕНИ ЗАЙМЕТ ВЫПЛАТА СТРАХОВОГО ВОЗМЕЩЕНИЯ

Поліси КАСКО з середини травня-2012 впали в ціні в середньому на 2%. При цьому сплата страхового відшкодування у різних страхових фірм займе від пари днів до місяця. Приступити ж до огляду Prostobank пропонує з головних новин ринку страхування останніх 2-ох місяців.

Минулі 2 місяці відзначилися низкою змін в сфері обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників авто. По-перше, прийнятим законом була анульована можливість страхових фірм визначати ціну поліса ОСАЦВ в залежності від присутності у володаря автомобіля страхових ситуації в минулому. Тим же законом було встановлено, що контроль присутності у власника автомобіля поліса ОСАЦВ буде виконуватися Державтоінспекцією лише при складанні протоколів про порушення правил дорожнього руху та оформленні ДТП, але ніяк не при реєстрації і перереєстрації транспортних засобів.

Минулі 2 місяці відзначилися і хорошою новиною для власників автомобілів, намічають поїздку на своєму авто за кордон. Зокрема, вступили в силу зменшені тарифи за договорами міжнародного автострахування «Зелена карта». Зменшення відбулося через перерахунку обсягу платежів у зв’язку зі зміною офіційного курсу гривні до євро.

Крім цього в минулому місяці страхова фірма «Добробут» домоглася в суді відновлення своєї ліцензії по ОСАГО і зараз може продовжувати активність по страхуванню автоцивільної відповідальності.

Так само в минулі місяці страховики помітити підвищення числа звернень в страхові фірми в середньому на 60% через обвалених на Україну влітку-2012 негоди і злив.

А конкретною темою нашого сьогоднішнього огляду стали терміни виплати страхового відшкодування по КАСКО. За дослідженнями фірми «Простобанк Консалтинг» на 31.08.2012 р, у фірм з числа 25-ти лідерів за розмірами страхових виплат дані терміни коливаються в межах від 5 днів до 1 місяця.

При цьому важливо враховувати, що в різних страхових компаніях рахунок терміну, призначеного на виплату відшкодування, проводиться від різного часу. В основній масі випадків це момент надходження в страхову фірму всіх необхідних документів від страхувальника. Але в окремих СК термін встановлюється від моменту ухвалення висновку про виплату. А воно може також займати від декількох днів до декількох тижнів.

В цілому ж справжній термін, за який вам перерахують компенсацію ваших збитків, залежить від багатьох умов. По-перше, від розміру самого збитку. «Швидше за все врегульовуються невеликі страхові епізоди за процедурою спрощеного врегулювання, наприклад: попадання каменя в переднє скло (сколювання), падіння бурульок, гілок дерев на авто. Як правило, в договорі призначений ліміт, в межах якого здійснюється спрощена виплата, наприклад, 2% від страхової суми », – пояснює Роман Білик, начальник відділу врегулювання СК« АСКО-Медсервіс ». Тому, більше часу займе сплата відшкодування по більших ушкоджень. «Проблематичним всього механізм виплати відшкодування при викрадення. Після відкриття кримінальної справи компетентними органами виплачується 30% суми. 2-а частина (70%) виплачується про закриття кримінальної справи. Якщо викрадений автомобіль знаходять – страхову виплату потрібно повернути страховій фірмі. Якщо викрадений автомобіль виявився пошкодженим, витрати на лагодження страхова фірма компенсує », – повідомляє Роман Білик.

Крім цього, терміни виплати відшкодування залежать від того, скільки працівників страхової компанії повинні затвердити рішення. А це в свою чергу залежить як від суми виплати, так і від обсягів самої фірми. «Чим більша сума, тим більший ліміт відповідальності. І тим вища посада представника страхової фірми, що ставить підпис на акті для виплати страхового відшкодування. Крім менеджера по виплатах, візують акт юристи, відділ перестрахування, бухгалтерія (фінансовий відділ), служба безпеки страхової фірми », – повідомляє Роман Білик.

Сам же поніс втрати страхувальник також може впливати на терміни отримання страхової виплати. По-перше, як можна швидше скласти і надати в страхову компанію всі необхідні документи. А по-друге, спробувати уникати зайвих емоцій при спілкуванні з працівниками страхової фірми. «Природно, за виплатою приходить людина в особливому емоційному стані. Напруга від спілкування з постраждалими, працівниками ДАІ, черги в судах накладають слід на поведінку страхувальника. Але якщо клієнт буде скандалити, то настрій від роботи по страховому випадку зіпсується у всіх його співучасників. Мотивація працівника страхової фірми швидше виготовити страховий акт буде зведена до нуля », – анотує Роман Білик.

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.