Де вигідніше взяти кредит: у ломбарді чи МФО?

ломбард или мфо

Найдорожчий ресурс у людини – це час. Це одна із причин популярності мікрофінансових організацій. Вони працюють набагато швидше за банки. Дозволяють взяти кредит на потрібну суму, не виходячи з дому та за лічені хвилини.

Порівняємо ломбард та МФО

Щоб розуміти, куди краще звернутися, потрібно дізнатися про принципи роботи цих організацій. МФО працюють за максимально спрощеною системою. Тобто клієнт звертається до кредитної організації тільки з паспортом та кодом ІПН. Кредитор на основі кредитної історії та даних про платоспроможність приймає рішення про видачу клієнту кредиту на картку онлайн під певний відсоток. МФО видають гроші на картку без зустрічі з клієнтом, розглядаючи заявку онлайн.

Ломбард – організація, що видає кредити під певне заставне майно. Це може бути золото і дорогоцінні метали, побутова техніка, антикваріат, ПК і смартфони, цінні папери і навіть автомобілі. Виходить, МФО діє за принципом палички-виручалочки, а ломбард дає саме ту суму, в яку оцінюється майно. Ставки та умови також відрізняються.

Що вибрати залежно від умов?

У ломбарді оплата процентів розраховується за день користування позикою. У МФО принцип той самий, але розрахунок йде помісячно, якщо тільки мова не про термінову мікропозику, повернути яку можна і через два тижні. Середня ставка в ломбарді 0,2 – 0,5% на добу.

У МФО може бути до 3% на добу, але ставка стабільна і при повторному обігу може бути знижена. Оформити позику у МФО зручніше, ніж у ломбарді. Все робиться онлайн. Сума застави визначається умовами договору.

У ломбарді потрібно буде чекати оцінку заставного майна, але гроші видаються готівкою (тобто угода ніде не фігурує). Для багатьох важливим є саме цей момент.

Загальне між ломбардом та МФО:

  1. Немає значення доход, місце роботи.
  2. Гроші видаються під великий відсоток і на невеликий термін.

Отримати гроші у цих організаціях може практично кожен українець. Головне, відповідально підійти до угоди, вчасно повернути позику та забрати назад своє майно із застави.

 

1 Комментарий

  1. Сергей сказав:

    С МФО надо внимательно документы изучать, иногда ничего непонятно. А лучше всего консультация юриста.

Оставте отзыв

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.